Wat is ergotherapie

bel
06-18166078
mail
mail
06-18166078

Ergotherapie

Ergotherapie is een paramedische beroep waarbij cliënten ondersteund worden bij dagelijkse handelingen en activiteiten. Ergotherapie is voor iedereen die als gevolg van ziekte of trauma zijn of haar dagelijkse taken niet meer zelfstandig of naar tevredenheid kan uitvoeren. De ergotherapeut creëert samen met de cliënt mogelijkheden waardoor cliënten weer grip krijgen op hun leven en weer kunnen participeren in de maatschappij.

Doelgroep

De doelgroep die binnen de ergotherapie behandeld kan worden varieert van kinderen, volwassenen op de arbeidsmarkt tot ouderen. 

De behandelingen kunnen bestaan uit:
– Het opnieuw leren handelen
– Anders leren handelen
– Advies omtrent hulpmiddelen en voorzieningen
– Ondersteuning bij het aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen

Ergotherapiepraktijk Samen aan zet is werkzaam in de gemeente Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Het is altijd mogelijk om in de praktijk af te spreken. Echter in de meeste gevallen komen wij aan huis, omdat het probleem zich meestal in de thuissituatie voor doet.

Werkwijze

Aanmelden
Dat kan via een verwijzing van de huisarts, specialist of bedrijfsarts of via een (DTE) Directe Toegankelijkheid Ergotherapie. Dit betekent dat u een vrije zorgkeuze heeft en u zelf een ergotherapeut bij u in de buurt mag benaderen.

Kennismaking
Tijdens de kennismaking nemen we de tijd om uw verhaal helder te krijgen. De handelingsproblemen zullen in kaart worden gebracht en doelen worden opgesteld.

Behandeling
De ergotherapeut zal samen met u aan de doelen werken. De behandelingen worden bij voorkeur bij u thuis uitgevoerd, omdat het probleem zich meestal in de thuissituatie voor doet.

Afronding
Tijdens de afronding wordt er nagegaan of alle doelen behaald zijn en of ergotherapie worden afgerond. Er zal een terugrapportage naar de huisarts worden gestuurd zodat hij/zij op de hoogte is van het verloop van de ergotherapie.