Vergoeding

bel
06-18166078
mail
mail
06-18166078

Vergoeding

Ergotherapeutische behandelingen worden direct gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Ergotherapie is een paramedisch beroep en is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeraar. Iedereen heeft recht op 10 behandeluren per kalenderjaar. Sommige verzekeraars hebben een aanvullend pakket en vergoeden meer uren ergotherapie, afhankelijk van uw polis. De hoeveelheid aanvullende uren is na te gaan bij uw zorgverzekeraar.  

Mocht de verzekeraar de behandelingen niet meer vergoeden, doordat bijvoorbeeld alle uren al op zijn, worden de ergotherapeutische behandelingen bij u in rekening gebracht. Houd er wel rekening mee dat ergotherapeutische behandelingen meetellen bij het verplichte eigen risico.

Bij verhindering van de gemaakte afspraak dient u 24 uur van te voren af te zeggen. Mocht dit niet het geval zijn, zullen er extra kosten van de behandeling in rekening gebracht worden.

Hoe komt u bij een ergotherapeut?

Dat kan via een verwijzing van de huisarts, specialist of bedrijfsarts. Vanaf 1 januari 2012 geldt de Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE), hierdoor kunt u de praktijk zonder verwijzing benaderen. 

Wat is er nodig bij de eerste afspraak?

  • Verwijsbrief van huisarts/specialist. Een huisarts kan een doorverwijzing sturen via Zorgmail, Zorgdomein of Siilo. Een verwijzing is geen pré, u kunt ook middels een DTE bij de praktijk terecht.
  • Verzekeringspas
  • Identiteitsbewijs